Sidor

UNDER GUDS BESKYDD

Välkommen att dela mina tankar om Tro och Liv!

måndag 11 januari 2010

MAF - FLYGMISSON

LMS 1
- Varför ska djävulen ha patent på den goda tekniken? tänkte några piloter när andra världskriget var slut. Så började MAF – Mission Aviation Fellowship, Flygmissionen, som nu finns över hela världen.
Var 4:e minut startar eller landar dessa lätta plan på platser där vägarna för länge sedan tagit slut. Här är flyget inte en lyx utan en livlina.
MAF är en kristen hjälporganisation som via flyget kommer med mat och medicin, läkare och biståndsarbetare samt med evangelium och kristet hopp till dem, som saknar nästan allt av det vi äger i överflöd.

Jag har träffat flera av de piloter och tekniker som utbildats i Sverige och sedan skickats ut i världen. De är våra dagars missionärer! Teknik och bön i skön förening. Borta är gamla tiders okunniga kulturpåhopp.
I Kongo betjänar MAF kyrkorna med sjukvårdspersonal och bibelöversättare.
Lokala präster och andra som förlorat anhöriga i inbördeskriget, får Guds kallelse att arbeta med försoning mellan de olika stammarna. MAF-flygen transporterar ledare från olika byar där de efter dryga förhandlingar kan omfamna varann under tårar och säga:
 – Jag förlåter dig.
Det är stort!

På bilden ser du ett sådant litet plan, en Piper Cherokee, på flygklubben i Höganäs. Vi träffas en gång om året till inspiration och delande på olika platser i landet. Gå in och kolla deras hemsida http://www.maf.se/ och se till att bli bidragsgivare DU också!
Högtflygande hälsningar, Helene Sturefelt

1 kommentar:

  1. MAF kontoret hälsar att nu är 4 plan på plats på HAITI för att hjälpa. Deras bankgironummer är Bg 900-8913. Märk talongen "Haiti".
    Helene

    SvaraRadera